Noten passen vrijwel in elk dieet. Noten zitten dan ook boordevol vitamines, mineralen en onverzadigde vetten. Daarnaast hebben ze ook nog een hoog gehalte aan vezels en zijn ze erg lekker. Je kunt de noten als snack tussendoor eten, maar ze zijn ook prima te gebruiken als extra toevoeging van verschillende gerechten. Er zijn verschillende soorten noten. Denk bijvoorbeeld aan de populaire cashewnoten met hun zachte smaak. Of wat te denken van de luxe Macadamia noten, die een heerlijke kokosachtige smaak hebben en erg smaakvol zijn. Al deze noten zijn in verschillende bereidingswijzen te koop zijn. Zo zijn er rauwe, onbewerkte noten, gebrande noten, geroosterde noten en biologische noten. En al deze variaties zijn ontzettend lekker.
Noten als gezond tussendoortje
Ben je op zoek naar een lekker en verantwoord tussendoortje? Dan zijn de rauwe noten een uitstekende keuze. Rauwe noten zijn heerlijk puur. Ze zijn onbewerkt en bevatten alle belangrijke voedingsstoffen in hun meest optimale vorm. De noten bevatten geen extra zout of ongezonde vetten en zijn dan ook geschikt om elke dag te eten. De aanbevolen hoeveelheid noten per dag is een handje vol. Dan heb je een gezond tussendoortje. Toch zijn ook de gebrande noten erg lekker en verantwoord. Deze noten hebben net wat meer bite en doordat ze op een hoge temperatuur in olie gebakken worden, bevatten ze maar een fractie minder mineralen en vitamines. En wat te denken van de geroosterde noten. Deze hebben een heerlijk volle smaak en zijn geschikt voor ieder moment van de dag.

Voeg wat extra’s toe aan je gerecht
Je kunt noten ook uitstekend aan je gerechten toevoegen. Het geeft je gerecht een extra bite. Maak je een oosters gerecht, dan zijn cashewnoten bijvoorbeeld een goede keuze. Ook salades krijgen een crunchy bite wanneer je bijvoorbeeld walnoten eraan toevoegt. Ook pasta’s lenen zich uitstekend voor noten. Pasta’s op basis van tomatensaus worden nog beter van smaak wanneer je er zoete noten bij doet. Daarnaast smaakt de yoghurt, smoothie of havermout ook erg lekker met noten. Je kunt noten hakken, door de blender doen, maar sommige noten lenen zich ook uitstekend voor raspen. En hou je van heerlijk vers gebakken koekjes? Probeer dan eens de macadamia chocolade koekjes uit. De luxe noot met het witte chocolade is een heerlijke combinatie voor de zoetekauw.
Garneren met noten
Ben jij een echte kok of kokkin en hou je ervan je gerechten helemaal af te maken met een finishing touch? Gebruik dan eens noten voor de garnering. Maak je dessert af met een walnoot ‘on top’ of gebruik amandelschaafsel voor het garneren van je ijs. Het oog wil immers ook wat! Door je gerecht af te maken met noten als garneren, kies je niet alleen voor lekker, maar zeker ook voor gezond!